u predsjedništvu europskog odbora

Bruno Hranić sudjelovao na 8. Summitu europskih gradova i regija u Bukureštu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2019. 09:38

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 09:41

Na 8. Summitu europskih gradova i regija u Bukureštu koji se održao 14.-15. ožujka okupilo se oko 500 nacionalnih, regionalnih i lokalnih vođa iz svih djelova Europe s ciljem daljnje rasprave o budućnosti Europske unije i njezinih građana. Na summitu je sudjelovao Bruno Hranić član predsjedništva Europskog odbora regija i načelnik Općine Vidovec.

Prema njegovim riječima ovo je važna tema za svakog od nas posebice sada kada su pred nama novi europski izbori. - Stoga nije ni čudno što je na ovom summitu usvojena i deklaracija o budućnosti Europe prigodnog naziva ''Izgradnja EU-a od temelja s našim regijama i gradovima'' koja ima poseban naglasak na općine, gradove i regije kao dionike ključne za budućnost Europe, demokraciju i vraćanje povjerenja naših građana.“ – istaknuo je Hranić i dodao kako Europa treba općine, gradove i regije isto toliko koliko i oni trebaju Europu.

- Svjesni smo da veza između EU i građana treba biti ponovno uspostavljena stoga je važno da radimo na podizanju svijesti među svim građanima, posebice među mladima te da u njih usadimo osjećaj za europski identitet. To možemo učiniti kroz edukaciju, kulturu i razvoj politika za mlade -  istaknuo je.

Hranić je nakon summita, 16. ožujka sudjelovao na summitu EPP grupe Europskog odbora regija., a kako poručuje u priopćenju, posebno oduševljenje nazočnih izazvao je dolazak Manfreda Webera vodećeg kandidata EPP-a za europske izbore.

Komentari