NATJECANJA

Bruno Kosmačin, učenik VI. OŠ Varaždin nastupio na pripemama za informatičku reprezentaciju Hrvatske

Objavljeno: 31.07.2020. 11:50

Zadnja izmjena: 31.07.2020. 11:55

U organizaciji Hrvatskog saveza informatičara (HSIN) održale su se izborne pripreme najboljih hrvatskih informatičara, u ime udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i POU Varaždin, za juniorsku ekipu  plasman na pripreme osigurao je Bruno Kosmačin, učenik VI. OŠ Varaždin.

Prvi dan natjecanja za Bruna nije prošao najbolje, pa je zaostatak bilo teško nadoknaditi dan kasnije. No, Bruno je na kraju osvojio izvanredno 5. mjesto. Njegov mentor bio je Dejan drabić, mag. inf.

Bruno je skupio ukupno 519 bodova te mu je za plasman u reprezentaciju nedostajalo svega četiri boda. Kako je on tek učenik 8. razreda osnovne škole, imati će vremena u narednim godinama ostvariti svoj san, a i njegov metnor vjeruje u to.

U ime udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK), na pripremama za srednjoškolce, izvanredan rezultat postiže Martin Josip Kocijansa, učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, osvajanjem 4. mjesta sa 413.9 bodova te time ostvaruje plasman u Hrvatsku informatičku reprezentaciju učenika srednjih škola.

Martin će tako predstavljati Republiku Hrvatsku na

27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2020 i

32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2020.

Komentari