općina vidovec

Brzi internet stiže u sva naselja Općine Vidovec, donosimo detalje

Objavljeno: 18.05.2024. 09:42

Zadnja izmjena: 18.05.2024. 09:42

Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava, uređenja vodotoka, cesta i ulica, izgradnje novih parkovnih površina i javne rasvjete u Općini Vidovec na red je došao i brzi internet. 

Kako navodi načelnik općine Bruno Hranić, održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskog telekoma koji radi na izgradnji optičke mreže na području Nedeljanca i Vidovca.

- Očekujemo vrlo brzo da će mještani dobiti mogućnost priključenja na mrežu. Prema informacijama prvi priključci na mrežu HT-a osigurat će se već u drugoj polovici ove godine. Važno je da tu ne završava projekt izgradnje brzog interneta na području općine Vidovec. Kako bi sva naselja bila pokrivena brzim internetom, pa i ona gdje ne postoji komercijalni interes, održali smo sastanak s predstavnicima OPTIX infrastructure d.o.o. koji su pokrenuli projekt izgradnje brzog interneta na ostalim područjima općine među kojima je i naselje Tužno - rekao je Hranić.

Dodaje kako se radi o sredstvima iz Nacionalnog programa oporavka otpornosti koja su osigurna na temelju natječaja, a procjenjuje se da će cijeli projekt izgradnje brzog interneta na područje općine Vidovec biti gotov do kraja 2026. godine.

Komentari