GDCK Varaždin

BUDITE PLEMENITI I DARUJTE KRV! U Varaždinskoj bolnici nedostaje krvnih grupa A+, A-, 0+ i 0-

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju darivanja krvi za mještane općine Gornji Kneginec.
Objavljeno: 07.08.2019. 09:33

Zadnja izmjena: 07.08.2019. 09:36

Foto: Arhiva

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju darivanja krvi za mještane općine Gornji Kneginec.

Akcija se provodi u petak 9. kolovoza u vremenu između 16 i 19 sati u prostoriji društvenog doma u Turčinu. - Pozivamo sve građane koji žele učiniti dobro djelo, a ujedno i nekome spasiti život da se odazovu na ovu humanu akciju - pozvala je ravnateljica GDCK-a Varaždin Sandra Mintas.

Što se tiče trenutačnog stanja zaliha krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, bilo bi dobro da ih posjete i krv daruju osobe s krvnom grupom A+, A-, 0+ i 0- čije zalihe su ovih dana premale, a blizu kritične razine je i krvna grupa B-. I više nego dovoljno zaliha trenutačno ima za krvnu grupu B+ i AB+, dok je zaliha krvne grupe AB- u dobrom omjeru s potrebama.

- Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake premale zalihe (plava crta), molimo Vas da dođete darivati krv na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, srijedom i četvrtkom od 07:30 do 13 h, a ponedeljak, utorak, petak i dan prije blagdana od 07:30 do 11 sati. Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe iznad oznake prevelike zalihe (žuta crta), molimo Vas da privremeno odgodite darivanje krvi dok se zalihe Vaše krvne grupe ne smanje - pojašnjavaju iz bolnice.

Komentari