FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE

Budući studenti mogu upisati i revidirani studijski program Informacijski i poslovni sustavi

Objavljeno: 21.07.2020. 08:15

Zadnja izmjena: 21.07.2020. 08:26

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, je u petak, 17. srpnja 2020. izdalo Potvrdu kojom se Fakultetu organizacije i informatike potvrđuje izmjena i dopuna naziva revidiranog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija 'Informacijski sustavi', i to na način da novi naziv sada glasi preddiplomski sveučilišni studij 'Informacijski i poslovni sustavi Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu'.

Isti je upisan u Upisnik studijskih programa pri nadležnom Ministarstvu, i to temeljem Odluke o prihvaćanju većih izmjena i dopuna spomenutog preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Informacijski sustavi, koju je donio Senat Sveučilišta u Zagrebu na 11. sjednici održanoj 14. srpnja 2020. godine.

Proces revizije na FOI-ju je započeo prije nekoliko godina i predstavlja jednu od značajnijih promjena u pojedinom studijskom programu koji će, prateći trendove i suvremeno tržište rada, od jeseni 2020. označiti temeljni iskorak u nova, inovativna i interdisciplinarna područja, tvrde na FOI.

Četiri nova područja

Studijski program i dalje se izvodi u trajanju od tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te akademski naziv prvostupnik/prvostupnica informatike. Ipak, procesom revizije program od jeseni ove godine donosi mnoge novine, koje će oplemeniti studijski program iskorakom u ova četiri nova područja, odnosno modula: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava.

Na ljetnom upisnom roku, koji na FOI-ju započinje u četvrtak, 23. srpnja u 8,00 sati i traje do ponedjeljka, 27. srpnja 2020. u 12,00 sati, budući studenti koji upisuju prvu godinu studija na preddiplomskoj razini upisivat će ovaj studijski program po novom revidiranom modelu. Drugim riječima, studenti viših godina preddiplomskog studija informatičkog smjera, Informacijski sustavi i Poslovni sustavi nastavljaju studirati prema "starom" planu i programu.

Novi izbori

Revidirani studijski program Informacijski i poslovni sustavi na prvoj i drugoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na trećoj godini omogućavaju nove izbornosti.

Ovakvi iskoraci u nova interdisciplinarna područja, FOI već godinama čini međunarodno prepoznatom visokoobrazovnom institucijom, koja se oduvijek isticala po interdisciplinarnosti, inovacijama i suvremenim znanstvenim dosezima u razvoju informacijske znanosti, tvrde na FOI-u.

Komentari