KOŠARKAŠKI KLUB GRAFIČAR LUDBREG

Burne rekacije iz ludbreškog KK Grafičar na odluke HKS-a o prekidu natjecanja

Objavljeno: 01.04.2020. 19:12

Zadnja izmjena: 01.04.2020. 19:30

Nisu svi s odobravanjem prihvatili odluku Hrvatskog košarkaškog saveza o prekidu natjecanja i neproglašavanju pobjednika niti poretka.

U ludbreškom KK Grafičar sportski direktor i član uprave kluba Siniša Beser burno je reagirao.

- Ja sam očajan, kaže Beser na službenim klupskim stranicama. - Taj HKS mi je osobno uskratio igranje košarke kada smo bili najbolji i donio odluku da stariji od mislim 24 godine ne mogu igrati košarku jer smo prestari. A, bili smo tek u najboljim godinama za sport. Ubili moju i još nekoliko generacija košarkaša. I to je trajalo nekoliko sezona dok se nije sve raspalo. No, previše volim ovaj sport pa sam ostao u njemu. I sada opet ubijaju ovim novim odlukama. Ne samo našu seniorsku ekipu, nego i ekipe mlađih kategorija, dodao je Beser.

Također tvrdi kako nikome u ludbreškom klubu nije svejedno. Kaže kako su puno truda i energije uložili u ovu sezonu, i to u svim uzrasnim kategorijama, uključujući i seniore.

- Ovako završiti prvenstvo četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka!, protesira Beser. - Očito se sve vrti oko dva "velika" kluba koja su se usred ove krize raspala. I što se tiće Cibone financira se ionako već godinama gradskim novcima i u predstečaju je već jako predugo. Za Zadar ne znam pa neću komentirati, ali vidim što Tornado kaže.., dodaje Beser.

Još je bilo vremena...

Uvjeren je da su mali klubovi najviše oštećeni ovakvom odlukom HKS-a, te da će ova odluka ostaviti traga na daljnjem radu u klubovima, pogotovo u KK Grafičar.

- Službeno očitovanje ćemo poslati u sve nadležne saveze kao i u medije ovih dana, najavio je Neser. - Osobno sam predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena. Naš je stav bio da se odigra pa makar i u šestome mjesecu. Nek se igra i nek najbolji na parketu digne kantu. Pogotovo u ovim kriznim vremenima dok je prioritet zdravlje i očuvanje radnih mjesta. Ima vremena, pričekajmo. No, očito u HKS-u misle drugačije. Žao mi je i te Cibone, ponos hrvatske košarke je to bio i svi je nosimo u srcu, no godinama se samo dug gomila i ništa se ne rješava, Kao razvijaju se mladi dok Prkačin sjedi...no to je tema za neko drugo vrijeme. Vrlo loša i nesportska odluka čelnoga HKS-a!, zaključio je razočarani Beser.

Komentari