GRAD IVANEC

Čačić i Batinić se dogovorili oko dogradnje Osnovne škole Ivanec

Objavljeno: 10.03.2021. 18:39

Zadnja izmjena: 10.03.2021. 19:35

Dogradnja zgrade Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, mogućnosti poboljšanja i unapređenja zdravstvene zaštite svih korisnika usluga Doma zdravlja Ivanec te modernizacija lokalnih cesta (kojima upravlja ŽUC) na administrativnom području grada Ivanca bile su teme današnjeg radnog sastanka župana Varaždinske županije Radimira Čačića i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića. 

Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici Ivanec, a u njegovu radu aktivno su sudjelovali i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, a nazočili su mu i zamjenici ivanečkog gradonačelnika Lidija Kozina i Branko Putarek.

- Iznimno sam zadovoljan dogovorom koji smo postigli na današnjem sastanku. Sudeći po najnovijim informacijama, dogradnja OŠ Ivanec ide i taj projekt će se realizirati. Dogovorili smo i konkretan model kojim ćemo zajedničkom nabavom specijalističke opreme poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite korisnika usluga svih ambulanti u Domu zdravlja Ivanec te u ambulanti u Radovanu. Vrlo sam zadovoljan i dogovorom o načinu rješavanja problema modernizacije lokalnih cesta koje su u vrlo lošem stanju. – izjavio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Varaždinski župan Radimir Čačić naglasio je kako je dogradnja OŠ Ivanec neupitna. - Riječ je o zadatku „teškom“ 40 milijuna kuna i za taj ozbiljan projekt pristup EU novcu dobivamo već ove godine. To mi je danas ponovno potvrdio državni tajnik za financije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Projekt dogradnje potpuno je spreman i aplicirat ćemo ga EU fondove čim se natječaj otvori, potkraj ove godine. Što se tiče modernizacije lokalnih cesta, to je projekt o kojem s Gradom Ivancem razgovaramo već dvije godine. Prošle godine smo u suradnji s Gradom ušli u golem projekt u Bedencu „težak“ 4 milijuna kuna i spremni smo takvu suradnju i dalje nastaviti. S obzirom na to da ŽUC raspolaže nedostatnim novčanim budžetom, a Grad Ivanec spreman se uključiti u sufinanciranje, naravno da ćemo takvu ambiciju podržati i financijski je pratiti - rekao je varaždinski župan Čačić.

Komentari