u spomen na branitelje...

Čačić položio vijence: ''Razvijena zastava na kninskoj tvrđavi svaki put me emotivno pogodi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.08.2018. 10:02

Zadnja izmjena: 03.08.2018. 10:07

Uoči 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položili su vijenac i zapalili svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu. 

Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

U županijskom izaslanstvu bili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjednik županijske skupštine Alen Runac.

- Nema nikoga u ovoj zemlji koji ne zna što se dogodilo 5. kolovoza kojeg slavimo kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan oslobođenja grada Knina. Tada je potpuno slomljena velikosrpska agresija. Imao sam čast i zadovoljstvo da sam ujutro nakon oslobođenja bio tamo kad je razvijena zastava na kninskoj tvrđavi i mene to emotivno svaki puta pogodi, kao i svakog hrvatskog građanina – rekao je župan Čačić.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar također se osvrnuo na ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku i pozvao sve građane da dostojno proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca župan Čačić pozvao je sve prisutne na minutu šutnje, a  molitvu za sve branitelje predvodio je velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.

Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojskaoslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

Komentari