Čačić: Varaždin je među najneobrazovanijim gradovima u cijeloj Europi

Objavljeno: 25.05.2012. 14:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Svečane promocije diplomanata na fakultetima i ostalim visokim učilištima obično su prava prilika za motivacijske i optimistične govore no ne i ako ste Radimir Čačić.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva diplomantima Varaždinskog veleučilišta poručio je da žive u županiji koja je među najneobrazovanijima u Hrvatskoj, a iskoristio je priliku i za obračun sa nekadašnjim „zakletim neprijateljem“, bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

- Na žalost, ovaj grad i ova županija još uvijek su među najneobrazovanijima u Hrvatskoj, a Hrvatska je među najneobrazovanijim zemljama u Europi. To su još uvijek činjenice i sve snage moraju se uložiti u to da se takva situacija promijeni - poručio je u svom „motivacijskom“ govoru diplomantima VELV-a Čačić.

Poručio je i da Varaždin mora imati sveučilište te da je on na tome radio u vrijeme kada je bio župan Varaždinske županije. No tada ga je u tome, naglasio je, opstruirala bivša gradska vlast u Varaždinu na čelu sa Ivanom Čehokom.

- Grad je tada učinio baš sve da opstruira naš dogovor sa jednim stranim sveučilištem o osnivanju regionalnog europskog sveučilišta u Varaždinu. Sada ipak imamo priliku realizirati taj projekt jer sada imamo cijelu vertikalu, i grad i županiju i državu, koji će stati iza tog projekta. Sveučilište u Varaždinu nam je svima cilj - poručio je Čačić.

Nešto kasnije, na Čačićeve izjave reagirao je i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

>> Čehok: Čačićeve izjave su prljava i licemjerna laž

Komentari