NAJAVA CIJEPLJENJA

Čačić za RTL: "Prije proljeća ne bi trebali razmišljati o popuštanju mjera u ugostiteljstvu"

Objavljeno: 26.12.2020. 19:51

Zadnja izmjena: 26.12.2020. 20:11

Varaždinski župan Radimir Čačić večeras je za RTL televiziju izjavio kako će se cijepiti, ali u trenutku kada dođe na red prema godinama starosti.

Čačić je u razgovoru otkrio da će najvjerojatnije prvi cijepljeni biti dr. Proskura, štićenik Doma za starije i nemoćne u Zavojnoj ulici u Varaždinu, te da će biti cijepljeno pedesetak korisnika Doma. Prema najavi, pola sata kasnije počinje i cijepljenje u OB Varaždin za djelatnike bolnice. Ukupno je 525 doza cjepiva i očekuje da će se ona vrlo brzo iskoristiti.

Župan Čačić je komentirao i podatke o smanjenju zaraženih u Varaždinskoj županiji, te dodao kako se to moglo brzo zaključiti uz sva potreban oprez. – Mi sada imamo u kontinuitetu četiri tjedna pad svih pokazatelja, pa prema tome tu nema mjesta slučajnosti, naglasio je Čačić.

Bilo je govora i o predviđanju kada će se stanje u Varaždinskoj županiji ali i Hrvatskoj normalizirati. – Ne očekujem da će to biti prije nego što se cijepe najrizičnije skupine, dakle ne prije početka proljeća, rekao je Čačić te dodao kako očekuje i da će sve mjere biti na snazi do tada.

– Sve zemlje koje su otpustile ugostiteljsko su doživjele porast. Jedno je kada u hali imate 400 radnika i članova uprave i vlasnika koji su zainteresirani da rade i zarađuju, a druga je stvar pub, pivnica ili krčma. Prije proljeća ne bi trebali razmišljati o popuštanju mjera u ugostiteljstvu, naglasio je Čačić.

Komentari