KLAMPOTIC LIGA

Caffe bar 5 iz Petrijanca i ove je godine osvojio prvo mjesto Klampotic lige

Objavljeno: 28.01.2019. 17:14

Zadnja izmjena: 28.01.2019. 17:24

Proglašenjem rezultata i podjelom priznanja, pehara i nagrada, u nedjelju, 27. siječnja završena je druga sezona rekreativne malonogometne lige Klampotic. Ekipa Caffe bar 5 iz Petrijanca i ove je godine osvojila prvo mjesto.

Prema rasporedu u nedjelju su, u dvorani OŠ Petrijanec odigrane i posljednje utakmice lige u kojoj je ove sezone, 2018/19. nastupilo devet malonogometnih momčadi s područja općine Cestica i Petrijanec. Liga je realizirana pod pokroviteljstvom spomenute dvije općine, a uz brojne gledatelje završnom dijelu natjecanja prisustvovali su i čelnici susjednih općina. Tako su iz općine Cestica bili prisutni načelnik Mirko Korotaj, zamjenikmu Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, a ispred općine Petrijanec bio jenačelnik Željko Posavec.

U posljednja dva kola mogli smo uživati u veoma uzbudljivim utakmicama. Pretposljednje kolo otvoreno je uvjerljivom pobjedom MNK Kolarovca nad MNK Vrtovi Vratno rezultatom 6:0. U drugom susretu ekipa NC Petrijanec – Nova Ves senzacionalno je preokretom svladala ekipu Pekarnice Leskovar sa 3:2 i tako riješila pitanje prvog mjesta u Klampotic ligi, a u posljednjem susretu pretposljednjeg kola MNK Lovrečan također je preokretom pobijedio Yugo Int sa 4:2.

Posljednje kolo otvoreno je golijadom između ekipa NC Petrijanec Nova Ves i MNK Kolarovec u kojoj je do pobjede stigla ekipa NC Petrijanec Nova Ves sa 4:3. U drugom susretu MNK Lovrečan je svojim drugim preokretom svladao Trpače sa 4:1 i tako se smjestio na drugo mjesto tablice. Klampotic liga završena je utakmicom između Pekarnice Leskovar i Caffe bara 5 u kojoj je ekipa Caffe bar 5 potvrdila prvo mjesto pobjedom 2:0.

U ime organizacijskog odbora osvrt na drugu sezonu Klampotic lige, koje se naizmjenično održavalo u sportskim dvoranama susjednih općina, dao je Neven Furjan, a u podjeli priznanja priključili su mu se Denis Šincek i Matija Kišić. U ime pokrovitelja natjecanja čestitke na organizaciji i ekipama na ostvarenim rezultatima uputili su načelnici općina, Mirko Korotaj i Željko Posavec, a potom su najboljim pojedincima i ekipama uručene nagrade i pehari za postignute rezultate.

Peharima su nagrađene prve tri plasirane ekipe, Pekarnica Leskovar za treće mjesto, MNK Lovrečanza drugo, a pehar za prvo mjesto i ove godine pripao je sastavu Caffe bar 5 iz Petrijanca. 

Za najboljeg strijelca proglašen je Dario Bubek koji je u 16 odigranih utakmica postigao 21 pogodak, a priznanje za Fair Play, za najmanji broj dobivenih kazni (žutih i crvenih kartona), dobila je ekipa NC Petrijanec Nova Ves. Nagradu namijenjenu za najboljeg golmana primio je Silvijo Jovan iz sastava Pekarnica Leskovar, a u izboru voditelja ekipa za najboljeg igrača Klampotic lige općina Cestica i Petrijanec, u sezoni 2018.-2019., proglašen je David Županić iz sastava MNK Lovrečan.

Kao zanimljivost možemo spomenuti da je druge sezone održavanja Klampotc lige postignuto 450 pogodaka. U listu strijelaca postignutih u protivničku mrežu upisalo se preko 70 igrača, a preko deset igrača ubacilo je i skrenulo loptu u svoju mrežu.

I ove sezone održavanju lige pomogli su uz pokrovitelje natjecanja i mnogobrojni sponzori, a potporu natjecanju dala je i tvrtka Top tim iz Šibenika koja je za tri prvoplasirane ekipe dodijelila bonove za nabavku sportske opreme u iznosu od 20 tisuća kuna. Tako je ekipa Pekarnice Leskovar primila bon od 4 tisuće, MNK Lovrečan 6 tisuća kuna, a pobjedniku, sastavu  Caffe bar 5 uručen je bon od 10 tisuća kuna.

Komentari