Najznačajniji seljački sajam

Čak 14 izlagača iz Varaždinske županije na sajmu Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu

Objavljeno: 10.03.2016. 11:50

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 11:52

Foto: Varaždinska županija

U prostorima Boćarskog doma u Zagrebu od 11. do 13. ožujka održat će se 15. sajamska priredba ''Proizvodi hrvatskog sela'', a svoje proizvode izložit će obiteljsko psoljoprivredna gospodarstva iz Varaždinske županije. 

Riječ je o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava i čitav niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, te zabavni i kulturni sadržaji.

Varaždinska županija se desetu godinu zaredom aktivno uključila u pomoć proizvođačima sa svoga područja, pa je tako s dvadeset tisuća kuna potpomogla izlaganje za 14 izlagača proizvođača bučinog ulja, meda, vina, ljekovitog bilja, suhomesnatih i ostalih proizvoda s područja cijele županije.

Otvorenju 15. sajma će prisustvovati i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek, dok će iz Varaždinske županije izlagati pčelarski obrt Domed Ludbreg, OPG Mladen Horvat, OPG Dario Pocedulić, Tkalačka radionica Iva Pešut, Elton d.o.o., OPG Andrija Petrović, Uslužna uljara Presečki, OPG Murić, OPG Marinka Požgaj, OPG Eko-breg, Agroaltera, Minas-Zrno d.o.o., PZ Mali Bukovec i braniteljska udruga Rogoz iz Bednje

Podsjetimo, prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima ''Proizvodi hrvatskog sela'' su  najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Ove godine na sajmu se očekuje oko 300 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, i oko trideset tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma.

Komentari