Priprema za 59. Glazbene svečanosti

Čak 750 sudionika nastupilo na 18. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije

Objavljeno: 17.03.2016. 14:23

Foto: Varaždinska županija

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta održana je 18. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije, na kojoj je nastupilo 11 pjevačkih zborova u natjecateljskom, te 2 pjevačka zbora i 8 tamburaških ansambala u revijalnom dijelu.

U organizaciji Varaždinske županije i Glazbene škole u Varaždinu, na ovogodišnjoj Smotri nastupilo je preko 750 sudionika što je vrlo impozantan broj, a ujedno i dobra priprema za 59. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži koje će se održati u svibnju u Varaždinu.

Današnjoj Smotri nazočio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je rekao kako je u 18 godina kroz pozornicu varaždinskog HNK prošlo puno poznatih glazbenih imena, ali još više učenika koji su ovdje provodili kvalitetno vrijeme i družili se s glazbom.

–Glazba je dodana vrijednost svakog društva, a mi imamo sreću da u našoj županiji na temeljima Glazbene škole imamo mogućnost pružanja prilike mladim ljudima koji se žele baviti glazbom -  rekao je zamjenik Kišić, naglasivši kako tradicija od 185 godina potvrđuje veliki ugled Glazbene škole Varaždin i županije, koja je pravi rasadnik glazbenih talenata u različitim segmentima glazbe.

-Glazba ima moć da određuje karakter, kao sport ili ples i zato Varaždinska županija svesrdno podupire ovo događanje, ali i iz razloga jer se radi o izlučnom natjecanju za državne svečanosti kojima će Varaždin i ove godine biti domaćin i na kojima očekujemo državnog prvaka - poručio je zamjenik župana Alen Kišić, nakon čega je i otvorio 18. Smotru glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Nakon koncerata zborova po kategorijama, Prosudbeno je povjerenstvo odlučilo kako prvo mjesto u A kategoriji ponovo osvaja Pjevački zbor mlađeg uzrasta iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Šemovec drugo te Pjevački zbor Osnovne škole Ludbreg treće mjesto.

U B kategoriji najboljima su proglašeni Pjevački zbor starijeg uzrasta Osnovne škole Vinica, drugi je Pjevački zbor starijeg uzrasta Osnovne škole Petrijanec, a treći i Pjevački zbor starijeg uzrasta Osnovne škola Ludbreg.

Komentari