Najstariji i najveći sajam

Čak se 15 proizvođača iz Varaždinske županije predstavlja na sajmu 'Proizvodi hrvatskog sela' u Zagrebu

Objavljeno: 29.03.2019. 18:49

Zadnja izmjena: 29.03.2019. 18:52

Na 18. sajmu 'Proizvodi hrvatskog sela', koji je danas otvoren u Zagrebu, predstavlja se i 15 proizvođača iz Varaždinske županije. Riječ je o nastarijem i najvećem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj.

Varaždinska županija je i ove godine s 18.750 kuna pomogla da se u Zagrebu predstavi 15 naših proizvođača. Svoje proizvode predstavljaju: OPG Pocedulić Dario, Elton d.o.o, Iva Pešut - Tkalačka radionica, OPG Petrović Andreja, OPG Mirko Lastavec ispred poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj, OPG Kotišćak Josip, Eko breg Ronald Bakal, OPG Metlikovec Slobodan, Zadruga Lepoglavske čipke, OPG Kurtek, DOMED - obrt za pčelarstvo, LUKIVINA –Franjo Makar, Goga Gluten Fri, OPG Marica Držajić i Božena Carević.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela održava se od petka, 29. ožujka, do nedjelje, 31. ožujka, na prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Ulici grada Vukovara 68 u Zagrebu. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a radno vrijeme je od 9 do 19 sati.

Cilj Sajma je pomoć malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji njihovih proizvoda, kao i omogućiti posjetiteljima kupnju tradicijskih domaćih proizvoda do kojih teško dolaze jer se većina ovih proizvoda ne nudi trgovačkim lancima. Nude se suhomesnati proizvodi, domaći sirevi, med i ostali pčelinji proizvodi, eko proizvodi, ulje i ocat, vina, rakije, liker te proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti.

Otvorenju 18. sajma prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

Komentari