Čehok: Do daljnjega se odgađa prodaja Aquacitija

Objavljeno: 22.12.2010. 12:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: evz

Nakon što je na zadnje dvije sjednice Gradskog vijeća, jedna od točaka na dnevnom redu bila i prodaja športsko-rekreacijskog centra "Aquacity", ona je na inicijativu Roberta Podolnjaka oba puta skinuta s dnevnog reda.

Na dnevni red Gradskog vijeća koje se jutros sastalo u Gradskoj vijećnici točka o prodaji Aquacitija nije ni uvrštena.

Podsjetimo, Robert Podolnjak oba je puta tražio novu procjenu sudskog vještaka o vrijednosti sportsko-rekreacijskog centra "Aquacity", te da se raspiše novi natječaj o prodaji "Aquacityja", nakon čega je točka o prodaji skinuta s dnevnog reda.

Na današnjoj sjednici u aktualnom satu Podolnjak je opet upozorio na nepravilnosti oko procjene vrijednosti Aquacitija. - Naime, kada je Grad kupovao Aquacity, sudski vještak zemljište je procjenjivao kao građevinsko, da bi kasnije taj isti sudski vještak zemljište procjenjivao kao zonu športa i rekreacije koja vrijedi duplo manje - rekao je Podolnjak.

To znači da je poslovni udjel u Aquacityju koji je Grad Varaždin platio 6,9 milijuna kuna, naknadno procijenjen na 2,8 milijuna kuna.

- Gradonačelnik ima zakonsku obavezu objasniti kako je došlo do različitih procjena zemljišta – rekao je Podolnjak te zatražio pismene odgovore na svoja pitanja.

Čehok je na to odgovorio kako on nije sudski vještak i kako ni oni u Gradu još neznaju točno zašto je zemljište jednom procijenjeno kao građevinsko, a drugi put ne.

- Pitao sam dogradonačelnika Mikca u čemu su razlike i on isto nezna – rekao je Čehok. Objasnio je kako je najvjerojatnije stvar u tome da su otkad je prvi put zemljište procijenjeno kao građevinsko uvedeni novi urbanistički standardi, zbog kojih se zemljište više ne može procjeniti kao građevinsko.

- Osim toga, danas nećemo raspravljati o Aquacitiju jer od prodaje do daljnjega neće biti ništa - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok odgovarajući na vijećničko pitanje Roberta Podolnjaka.

Kupnju Aquacitija ocijenio je kao dobar posao za Grad.

Ostale vijećnike zanimalo je zašto kasne studentske stipendije, te da li će Grad uvesti još parkirnih mjesta za invalide.

Dogradonačelnik Zlatko Horvat objasnio je i kako je NK Varaždinu odobren kredit od 9 i pol milijuna kuna čime će klub pokriti većinu svojih obaveza.

Aktualni sat trajao je svega sat vremena.


Komentari