Jučer su gradilište na kojem se dograđuje Tehnološki park posjetili gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar kako bi se uvjerili da se radovi odvijaju po planu.

U tijeku su radovi na uređenju ulaza, postavljaju se instalacije, uređuju podovi i postavljaju pregradni zidovi.  Kako se najavljuje, građevinski radovi koje obavlja tvrtka MIPCRO doo iz Ivanca bit će završeni do 15. svibnja, a završetak svih radova s opremanjem zgrade očekuje se već početkom srpnja ove godine.

Dogradnjom će Tehnološki park Varaždin povećati svoj poslovni prostor za dodatnih 4040 kvadratnih metara. U tom suvremeno koncipiranom i opremljenom poslovnom okruženju očekuje se smještaj pedesetak novih tvrtki s 350- 400 zaposlenih uglavnom iz sektora informatičke industrije.

Gradonačelnik Čehok bio je izuzetno zadovoljan viđenim te je poručio: Varaždin je bio i sve više jača kao središte IT-industrije u Hrvatskoj. - Sve je više informatičkih tvrtki koje se javljaju pa je i interes za poslovnim prostorom sve izraženiji. – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok podsjećajući na činjenicu da je riječ o europskom projektu za koji je dobiveno 16,5 milijuna kuna.

- Otvaranjem dograđenog dijela Tehnološki park Varaždin svrstat će se sigurno u top-pet informatičkih centara Hrvatske. Grad Varaždin je pokazao kako stvaranjem uvjeta za obrazovanje mladih generacija, razvijanjem infrastrukture i uvjeta poslovanja prati suvremene trendove u IT-industriji i na taj način nastoji držati priključak s najrazvijenijim sredinama - rekao je Čehok. 

Komentari

15.01.2020. 08:37h Zadnja izmjena: 15.01.2020. 08:38