veliki planovi

Čehok najavio planove za oživljavanje centra grada, ali i jednu novinu na ovogodišnjem Špancirfestu

Objavljeno: 30.06.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 30.06.2017. 12:41

Foto: arhiva

Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici kojoj je povod bio zapravo 'Poduzetnički fond Grada Varaždina', gradonačelnik Ivan Čehok najavio je sufinanciranje domaćih izlagača na ovogodišnjem Špancirfestu. Između ostalog odgovorio je i na pitanje kako gradska vlast planira oživiti sam centar grada.

>> Za projekt Poduzetničkog fonda Grada Varaždina u ovoj godini osigurano 400 tisuća kuna

Ovogodišnja novina, rekao je Čehok, jest sufinanciranje domaćih izlagača na ovogodišnjem Špancirfestu, konkretno za izlagače koji će izlagati kroz cijelu Draškovićevu ulicu. Vezano za temu 'oživljavanja' centra grada, naglasio je kako se velike promjene ne mogu dogoditi preko noći, ali i da se već ranije razgovaralo sa svima onima koji žele na bilo koji način doprinijeti u oživljavanju varaždinskog centra.

- Ide rekonstrukcija Vame, razmišljamo o palači Patačić odnosno što će se dogoditi ukoliko banka izađe iz nje, razmišljamo o Varteksovoj robnoj kući, u pregovorima smo oko Galerije Malogorski koja nam je ostavila vrlo vrijedne eksponate, razgovaramo s poznatim nogometašem Vugrincem koji također ima najbolju kolekciju moderne u Hrvatskoj, javio nam se i Lupino koji bi htio imati prostor i izlagati svoje umjetnine.- rekao je Čehok i nadodaje kako su to teme kulturnog sadržaja, a kada je riječ o gospodarskim Čehok smatra da je Varaždin grad u koji bi mogli doći brandovi kroz neko vrijeme.

Što se tiče ostalih dijelova grada, Čehok je najavio da se razmišlja o micanju parkirališta iz nekih ulica kako bi te ulice ponovno postali trgovi.

 

Komentari