Slijedi postavljanje trave

Čehok obišao radove na nogometnom igralištu NK Varteks

Objavljeno: 23.10.2019. 15:28

Zadnja izmjena: 23.10.2019. 15:29

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je obišao radove na uređenju budućeg nogometnog igrališta NK Varteks u Hrašćici na kojem će se uskoro postaviti umjetna trava.

Pri tome je istaknuo kako će pomagati ovom projektu za što bolje uvjete - Grad Varaždin podržava rad NK Varteksa kojeg čine pravi entuzijasti i zaljubljenici u nogomet. NK Varteksu dali smo na upravljanje objekt i sportske terene u Hrašćici, sufinanciramo iznos za postavljanje umjetne trave te ćemo i dalje raspoloživim sredstvima pomagati da ovaj projekt zaživi i da djeca i mladi sportaši imaju najbolje uvjete za treninge i sportska natjecanja – rekao je gradonačelnik Čehok.

Grad Varaždin je početkom godine, u dogovoru s NK Varteks, na temelju Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za šport, podnio projektnu prijavu „Izgradnja nogometnog terena sa umjetnom travom i pratećom infrastrukturom“ za nogometno igralište u Hrašćici. Varaždinu su odobrena sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna za postavljanje umjetne trave, a ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave iznosi 950 tisuća kuna, te će Grad Varaždin sufinancirati preostali dio iznosa dok je pripremu terena za postavljanje trave financirao NK Varteks. Ukoliko će vremenski uvjeti to dozvoliti, postavljanje umjetne trave očekuje se do kraja ove godine. NK Varteks je uz pomoć donatora sakupio sredstva kojima su financirali dio iznosa kredita za kupnju montažnih kućica čime su dobili vanjske sanitarne čvorove i svlačionice.

Komentari