u gradskoj vijećnici

Čehok primio organizatore i sudionike Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2019. 18:18

Zadnja izmjena: 28.09.2019. 18:23

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je u Gradskoj vijećnici primio organizatore i sudionike 4. Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja koji se održava u Varaždinu u sklopu projekta „Nordic Walking – Healthy Living“.

Ovaj međunarodni projekt organizira Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ s partnerima NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Klubom nordijskog hodanja iz Varaždina. .

Nordijsko hodanje sve je popularniji sport u svijetu, pa tako i kod nas. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se ovaj festival već 4. put održava u Varaždinu.- Znam da nordijsko hodanje pridonosi zdravlju više nego obično hodanje ili trčanje pa mi je drago da se takva smotra održava u Varaždinu. Moja uzrečica je da su prosvjeta, kultura i sport skupi, ali su neprosvijećenost, nekultura i nezdravi način života najskuplji za jedan grad i jedan narod. Što se više ulaže u obrazovanje, kulturu i sport, to su efekti bolji za cijelo stanovništvo i za sve građane. Varaždin i okolica su stvoreni za ovakav tip sporta kojim se bavite. Drago mi vas je primiti i drago mi je što ste u Varaždinu, ugodno se osjećajte u našem gradu. – rekao je gradonačelnik.

Otvorenje festivala održalo se na Kapucinskog trgu, a svečano ga je otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Malenic

Komentari