Prijateljska suradnja

Čehok priredio prijem za gradonačelnika Grada Schaffhausena iz Švicarske

Objavljeno: 01.10.2019. 08:08

Zadnja izmjena: 01.10.2019. 08:12

U ponedjeljak na večer, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok priredio je primanje za Petera Neukomma, gradonačelnika grada Schaffhausena iz Švicarske.

U tom je gradu u lipnju ove godine, zahvaljujući hrvatskom konzulu Slobodanu Mikacu priređeno predstavljanje Varaždina, a organiziran je i koncert Varaždinskog komornog orkestra. Uspjela prezentacija Varaždina potvrđena je potpisivanjem spomen povelje kao temelja razvoja partnerskih odnosa između dva grada.

Uzvratni posjet gradonačelnika tog ekonomski i kulturno izuzetno razvijenog grada potvrda je zajedničke želje da se suradnja razvija i dalje na polju kulture i gospodarstva. Dogovorili smo da se za dan grada Varaždina, blagdan svetog Nikole, na svečanoj sjednici potpiše povelja kojom ćemo još više učvrstiti naše partnerske odnose. Varaždin se vrlo uspješno prezentirao u Švicarskoj, a ovaj posjet samo je potvrda zajedničke želje da još više i bolje surađujemo – naglasio je gradonačelnik Čehok.

Prijemu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici prisustvovao je i savjetnik Veleposlanstva Švicarske u RH Urs Wüest te zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, ravnatelj VBV-a Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik te intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević.

Gosti iz Švicarske prisustvovali su večernjem koncertu Zagrebačkih solista u crkvi svetog Nikole u sklopu varaždinskih baroknih večeri

Komentari