puno tema za razgovor

Čehok se susreo s vatrogascima: ''Unatoč problemima, naši su vatrogasci među najbolje opremljenima u državi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2017. 14:02

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 14:15

Foto: Mateja Rak

Nakon što je jutros obavio primopredaju vlasti i sastanak sa švicarskim poslovnjacima, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je zajedno sa svojim zamjenicima primio predstavnike varaždinskog vatrogastva.

Kod gradonačelnika su bili primljeni Mirko Svetec, predsjednik DVD-a Varaždin, Ivica Labaš, zapovjednik JVP-a te Tomislav Bogović, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin. Iako su napomenuli kako im je prvotni cilj bio doći i čestitati gradonačelniku, dotaknuli su se i nekih problema koji muče vatrogasce.

- Naši su vatrogaci među najbolje opremljenima u državi. Mi smo od 2004.- 2010. godine u suradnji s Vladom kupili sva nova vozila, ali postoje i stara vozila i stara oprema i treba se naći način da se to obnovi, a što se tiče njihovog prostora, treba se naći način da se napravi vatrogasni centar uz pomoć europskih fonodava. - rekao je Čehok.

Razgovarali su i o vatrogasnoj Olimpijadi na koju putuje vatrogasna postrojba Varaždin i DVD Biškupec kao i o memorijalu ''Mirko Kolarić''.

- Memorijal će biti u subotu na stadionu ''Sloboda'' i očekujemo oko 400 vatrogasaca. Samo njihovo natjecanje označava pripremu za požarnu sezonu i pokazuje koliko su oni spremni kada dođe do požara.- rekao je Mirko Svetec.

 

 

 

Komentari