obilazak prigradskih naselja

Čehok: Varaždin će postati prvi veći grad u potpunosti opremljen kanalizacijom i vodovodom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2021. 09:19

Zadnja izmjena: 05.03.2021. 09:21

Gradonačelnik Ivan Čehok je s direktorom Varkoma Željkom Bunićem obišao radove na postavljanju horizontalno vertikalne signalizacije u Zbelavi, Črncu i Gojancu.

Nakon završetka radova na Aglomeraciji i postavljanja kolektorske kanalizacijske mreže u Varaždinu, čime je potpuno zatvoren kanalizacijski sustav grada, u nekim se naseljima po prvi put postavlja cjelovita horizontalna i vertikalna signalizacija. 

Signalizacija se postavlja radi povećanja sigurnosti u prometu, osobito pješaka i biciklista, ali i automobilskog prometa. U nekim dijelovima naselja već je postavljen i dio oborinskog sustava odvodnje, a u nekim će postavljanje tek započeti, ali izvan glavnog kolnika. Također, tamo gdje je potrebno, HEP mijenja stare drvene stupove i postavlja betonske (Kućan Marof).

S obzirom na to da se čekaju uporabne dozvole za kanalizacijski kolektorski sustav, gradonačelnik je u razgovoru s građanima predvidio da bi se stanovnici naselja u kojima je sada uvedena kanalizacija, na kanalizacijsku mrežu mogli prikopčati otprilike do ljetne sezone i tako više neće morati koristiti septičke jame. Gradonačelnik i direktor Varkoma obišli su i radove u Poljani Biškupečkoj gdje se uz kanalizaciju postavlja i nova vodovodna mreža.

- Grad Varaždin će postati prvi veći hrvatski grad u potpunosti opremljen kanalizacijom i vodovodom, a riječ je o najopsežnijim komunalnim radovima u prigradskim naseljima u proteklih 50-ak godina - navodi gradska vlast. 

Komentari