Čelnici HKD "Napredak" posjetili Međimursku županiju

Objavljeno: 11.02.2011. 09:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Međimurska županija

Čelnik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić, predsjednik HKD "Napredak" Zagreb Vlado Luburić i predsjednik HKD "Napredak" Varaždin Ivan Bošnjak posjetili su međimurskog župana Ivana Perhoča.

Kako je naglasio predsjednik sarajevske središnjice HKD Napredak Franjo Topić, "Napredak" je društvo kojem je temeljna zadaća potpora školovanju siromašnih učenika i studentata iz Bosne i Hercegovine. Također, žele u Sarajevu osnovati i Sveučilište preko kojeg također žele obrazovati ljude i zadržati ih u BIH.

U svojih više od stotinu godina djelovanja bavili su se s izdavačkom djelatnošću, obnovom vjerskih objekata i spomenika kulture, organizacijom koncerata i izložbi. Jednu takvu "Napredak" će organizirati 14. travnja u čakovečkom Centru za kulturu.

Župan Perhoč svoje je goste upoznao s poviješću, stanjem u gospodarstvu te kulturnim znamenitostima Međimurske županije. Naglasio je da postoje mnoge sličnosti između Međimurca i Hrvata u Bosni i Hercegovini, prvenstveno u povijesti jer su oba dijela hrvatskog naroda bili pod stranom vlašću što ih je i prisililo da se uvijek oslanjaju sami na sebe.



Komentari