Centar Tomislav Špoljar sudjeluje u brojnim programima Europske unije

Objavljeno: 02.08.2014. 10:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Centar T. Špoljar

Djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar odlučili su podići kvalitetu odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju u Varaždinskoj županiji, te su aplicirali na brojne projekte i programe Europske unije.

Tako će već od jeseni, točnije od 2. do 4. listopada, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar sudjelovati na seminaru u Ljubljani pod nazivom  "Učenje kroz igru u učionici budućnosti" te će zajedno s kolegama iz cijele Europe raditi na unapređenju školskog kurikuluma. Obzirom da suvremeno obrazovanje uključuje nove metode učenja i usvajanja znanja, naravno ovisno o sposobnostima i mogućnostima učenika, kurikulum je potrebno prilagoditi svakom pojedinom učeniku i njegovim interesima, ističu iz Centra T. Špoljar te dodaju kako učenici najbolje i najkvalitetnije uče kada se zabavljaju, tako da igra predstavlja temelj i osnovu za planiranje nastave.

Nakon toga, u prosincu, djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar odlaze na stručno usavršavanje pod nazivom "Healthfit-promoting wellbeing in youth" koje će se održati na Siciliji u Italiji. Tamo će zajedno s kolegama iz Bugarske, Danske, Njemačke, Grčke, Slovenije i Italije raditi na strategijama unapređenja kvalitete života, prvenstveno gledajući osobu kroz holistički pristup, s naglaskom na važnost usvajanja zdravih navika, pravilne i balansirane prehrane, vježbanja i drugih navika koje doprinose smanjivanju stresa i uspostavljanje ravnoteže između tjelesnih, psihičkih i emocionalnih stanja.

Također, Centar se prijavio na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj projektom "Oprema za novu školsku zgradu Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar" ukupne vrijednosti  224 500 eura. Dobivenim sredstvima nabavila bi se suvremena oprema koje je potrebna za rad s djecom s raznim teškoćama poput senzorne i Snoezelen sobe, te oprema za kabinete kako bi se omogućilo kvalitetnije izvođenje nastave. Prateći suvremene trendove projektom je obuhvaćena nabava laptopa i tableta koji će omogučiti učenje i usvajanje novih znanja i vještina putem raznih aplikacija. Rezultate natječaja očekuju se početkom iduće godine.

Komentari