velika obljetnica

Centar tradicijske kulture Varaždin obilježio 70 godina postojanja

Objavljeno: 29.11.2016. 08:08

Zadnja izmjena: 29.11.2016. 08:12

Centar tradicijske kulture Varaždin u nedjelju, u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu obilježio je 70 godina postojanja i aktivnog djelovanja. Bio je to treći dio obilježavanja velike obljetnice nekadašnjeg RKUD-a "Vilko Jurec" potom KUD-a "Varteks", a danas Centra tradicijske kulture Varaždin. 

U nedjelju je održana svečana sjednica na kojoj su uručene diplome i zahvalnice Hrvatskog sabora kulture i Centra tradicijske kulture Varaždin svim zaslužnim članovima. Predstavljena je knjiga notnih zapisa poznatog kompozitora Julija Njikoša pod nazivom "Đuline tambure", a u svečanom su programu nastupili njegova supruga Vera Svoboda, zbor Kapela Paulina Warasdin, vokalni sastav Fijolice, dječji i reprezentativni tamburaški orkestar CTK Varaždin.

– Kroz ove tri večeri još jednom smo predstavili tamburaški orkestar, folklorni ansambl kroz generacije i bogatstvo narodnih nošnji našeg društva, ali i prijatelje s kojima smo radili – rekla je predsjednica CTK Varaždin Aleksandra Vidović.

– Ja sam danas presretna, iako je tužno što Julija više nema među nama. Dirnuta sam što su prijatelju u Varaždinu pripremili ovu lijepu večer i notno izdanje njegovih skladbi – kazala je Vera Svoboda koja je izvela nekoliko skladbi uz pratnju dječjeg i reprezentativnog tamburaškog orkestra CTK Varaždin. 

 

Komentari