MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavio 50. rođendan

Objavljeno: 28.09.2021. 09:02

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 09:02

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec jedina je posebno odgojno ustanova za učenike s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja djeluje od 1971. godine.

Centar provodi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s intelektualnim teškoćama u razvoju. Od 1981. godine u Centru za odgoj i obrazovanje započinje odgojno obrazovni rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, a posljednjih 20 godina Centar organizira poludnevni boravak za osobe s teškoćama u razvoju starije od 21 godine. Centar danas školuje 150 učenika s većim teškoćama u razvoju kroz 34 posebna razredna odjela te zapošljava 75 djelatnika. 

Centar upisuje sve veći broj djece s težim razvojnim teškoćama čija edukacija i rehabilitacija zahtjeva profesionalni angažman različiti struka, stručni suradnici, pedagozi, psiholozi i defektolozi imaju veliku ulogu u razvijanju samostalnosti i neovisnosti o tuđoj pomoći kod djece.

Čestitku za uspješnih 50 godina rada uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je rekao da se djeca s teškoćama u razvoju susreću s različitim oblicima isključenost te da je svima nama zadaća njima pružiti podršku. - Ovaj posao mogu raditi samo oni koji imaju empatiju, dušu i srce i zato čestitam zaposlenicima Centra za odgoj i obrazovanje na vašoj dobroti, jer ovo nije samo posao ovo je poziv. Hvala na vašem trudu i predanosti poslu - rekao je Grivec.

Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, rekao je kako je došlo vrijeme da se realizira dugo očekivani projekt izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje. -Vaša ustanova je jedina takva ustanova u ovoj regiji koja može pružiti adekvatnu pomoć i kvalitetan rad djeci koja imaju značajne i posebne potrebe. Nastavite s istom energijom i entuzijazmom i dalje - rekao je Paljak.

Komentari