dani općine cestica

FOTO: Mirko Korotaj na svečanoj sjednici najavio dogradnju vrtića i izgradnju stanova za mlađe obitelji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2017. 20:40

Zadnja izmjena: 15.09.2017. 20:47

Foto: Viktor Hranić

Od srijede traje proslava Dana Općine Cestica, a danas je tim povodom održana svečana sjednica kojoj su između ostalih prisustvovali potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, zamjenik župana Tomislav Paljak, predsjednik županijske skupštine Alen Runac te gradonačelnici i načelnici iz naše županije. 

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj na početku se osvrnuo na projekte koji su se u proteklih godinu dana odvijali u Općini te je rekao kako su se između ostalog asfaltirale nerazvrstane ceste, rekonstuirala visokonaponska mrežu, postavila signalizacija blizu škola te izgradio semafor. Od novih projekata, najavio je dogradnju dječjeg vrtića te izgradnju stanova za mlade obitelji. Također, zahvalio se županima, kako sadašnjem tako i prijašnjem od kojih je, kako je rekao, uvijek imao potporu. 

- 2001 godine u Općini Cestica je bilo 32 obrtnika i 230 radnih mjesta. Danas imamo 180 obrtnika i 750 radnih mjesta i to je najveći uspjeh ove Općine.- napomenuo je načelnik Korotaj

Predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen rekao je kako je posebno sretan što je Općina u kratkom roku usvojila odluke kojom su učenici dobili radne bilježnice i mape, a svi studenti s područje Općine stipendije.Također, donešena je odluka o povećanju jednokratnih pomoći roditeljima novorođene djece koja sada iznosi 2000 kn.

''Općina Cestica dobar je primjer prekogranične suradnje''

U ime Varaždinske županije čestitku svim mještanima Općine Cestica uputio je zamjenik  župana Tomislav Paljak koji je rekao kako načelnik ima jasne ciljeve te Općina zna što treba raditi, ali kako će županija i dalje podržavati dobre projekte. 

- Nije slučajno da su vam gosti iz Slovenije danas opet ovdje i vidim da ovdje prekogranična suradnja dobro funkcionira i svi bi se trebali ugledati na vas da vide kako Hrvati i Slovenci mogu dobro funkcionirati.- rekao je Paljak.

Na kraju svečanosti, za govornicu je stao potpredsjednik Vlade Predrag Štromar koji je napomenuo kako se ove jeseni u Saboru mora donijeti Zakon o financiranju jednica lokalne samouprave gdje će porez na dohodak biti puno veći i ići više u općine i gradove, a puno manje u državnu blagajnu. 

 

 

Komentari