U Općini Cestica povodom obilježavanja Dana državnosti RH, kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Mirku Lazaru u Natkrižovljanu odana je počast.

Kod spomenika vijence su redom potom položili i svijeće zapalili, obitelj poginulog Mirka Lazara, Klub varaždinskih branitelja i Općina Cestica, a potom je minutom šutnje odana počast poginulom Mirku i svim stradalim hrvatskim braniteljima.

U svom obraćanju načelnik općine Mirko Korotaj podsjetio je da su u obranu Republike Hrvatske krenuli brojni građani, pa tako i brojni mladići s područja općine Cestica, a uz Mirka u obrani Republike Hrvatske stradali su Janko Kukec i Damir Bednjanić, te Marijan Vučak koji je sudjelovao u obranu Vukovara iz kojeg se nije vratio. U ime Kluba varaždinskih branitelja nazočnima se obratio bojnik Hrvatske vojske Vladimir Leskovar, a zhavalu obitelji na očuvanju uspomene na poginule izrekao je Mirkov brat Željko.

Popodne istoga dana izaslanstvo Općine Cestica položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobove poginulih hrvatskih branitelja stradalih u Domovinskom ratu (na grobove Janka Kukeca i Damira Bednjanića), a osim položenih vijenaca na grobljima u Cestici i Natkrižovljanu, vijenac je položen u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu.

Komentari

26.06.2019. 18:35h Zadnja izmjena: 26.06.2019. 18:36