tradicionalna manifestacija

CESTICA Udruga Sv. Martin proslavila Martinje uz tradicionalno krštenje mošta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 09:32

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 09:36

Tradicionalnu manifestaciju „krštenje mošta“, članovi Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica, organizirali su nedjelju.

U prvom dijelu, na parkiralištu, ispred zgrade Općine Cestica i DVD-a Križovljan-Cestica, bila je predviđena degustacija mošta uz pečene kestene, a u završnom dijelu u dvorani je bilo krštenje mošta i martinjska večera.

Zbog oblačnog vremena i opasnosti od kiše degustacija mošta, za koju su članovi Udruge donijeli tridesetak uzoraka, preseljena je u samu dvoranu, a u pečenim kestenima moglo se uživati na otvorenom. Završni dio martinjskog druženja bio je u samoj dvorani, a na početku tog dijela manifestacije sve sudionike pozdravio je predsjednik Udruge Marijan Županić.

Ceremoniju krštenja mošta obavio je Ivan Kralj, uz kumstvo Ivana Matijašec, a na pomoći im je bio i Edo Kukec. Od strane općine Cestica manifestaciji su bili prisutni predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, a doprinos ugodnoj atmosferi dao je i glazbeni sastav „Brajdaši.

Komentari