Započeli su radovi

CESTICA Za sanaciju i uređenje vodotoka Hrvatske vode izdvojit će 150 tisuća kuna

Zbog obilnih povremenih kiša posljednjih godina i na području općine Cestica došlo je do nanošenja većeg sloja zemlje i naplavina u korita potoka, a što je opet imalo za posljedicu njihovih izlijevanja iz korita i urušavanje obala.
Objavljeno: 12.01.2019. 19:21

Zadnja izmjena: 12.01.2019. 19:27

Zbog obilnih povremenih kiša posljednjih godina i na  području općine Cestica došlo je do nanošenja većeg sloja zemlje i naplavina u korita potoka, a što je opet imalo za posljedicu njihovih izlijevanja iz korita i urušavanje obala.

U proteklom razdoblju sanirano je korito potoka Pošalitva na području naselja Veliki Lovrečan, a ovih dana započeli su radovi na uređenju potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj, od granice prema državnoj cesti, odnosno Varaždinskoj ulici. Na poziv načelnika Mirka Korotaja, gradilište su obišli i predstavnici izvođača i investitora. Obilasku trase na kojoj se izvode radovi, kao i dijela vodotoka koji su predviđeni za sanaciju, bili su prisutni i zainteresirani vlasnici parcela, Ivan GužvinecMarjan Maček Mladen Mihin te Stanko Dobrotić, predsjednik Mjesnog odbora Dubrava Križovljanska, a od predstavnika izvođača bio je nazočan strojar Josip Kocijan i Zvonko Car, rukovoditelj radova iz tvrtke Vodogradnja, koji je rekao da se završetak radova planira napraviti do početka ožujka ove godine.

U ime investitora, Hrvatskih voda, obilasku terena bio je nazočan Branko Perec, voditelj ispostave za mali sliv „Plitvica – Bednja“ Varaždin, koji je rekao:

- Temeljem plana rada za 2019. godinu Hrvatske vode izvode radove uređenja voda na međudržavnom vodotoku Zajza od granice sa Slovenijom do ribnjaka „Gužvinec“ u dužini od cca 480 m. Radovi uređenja voda odnose se na vađenje nanosa, sanaciju oštećenja korita zbog odrona na pokosu uzrokovanog erozijama, te sanaciju depresija na lijevoj i desnoj obali vodotoka. Vrijednost investicije za radove na potoku Zajza iznosi cca 150.000,00 kn sa pdv-om.

Komentari