općina cestica

CESTICA Završava se uređenje sustava oborinskih voda u naselju Radovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.11.2020. 10:16

Zadnja izmjena: 02.11.2020. 10:16

Radovec, jedno od najstarijih naselja u Općini Cestica, iz godine se u godinu bori s oborinskim vodama, a kako poručuju iz Općine Cestica, odlučili su stati na kraj takvoj situaciji i urediti sustav odvodnje oborinskih voda i sanirati bujicama uništene puteve.

Aktualno gradilište je jugoistočni dio naselja, a izvodi ih tvrtka Niskogradnja Veselnik iz Kolarovca. Već je ranije, za 183.325 tisuća kuna uređena odvodnja oborinskih voda u Ulici Miroslava Krleže, a ovih se dana radi na trasi prometnice, koja ovu ulicu spaja s Ulicom Matije Gupca u susjednom naselju Gornje Vratno.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, kaže da cijenu radova od 330.000 kuna, najvećim dijelom, 300 tisuća, pokriva Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a preostali dio podmirit će se iz proračuna općine Cestica. Smatra da će ovi zahvati značajno poboljšati kvalitetu života u tom dijelu Općine.

- Općina Cestica jednakom mjerom ulaže u razvoj svih svojih naselja. Namjera je da svi stanovnici imaju jednaki, visoki standard, približan onome u većim sredinama od naše. Nema razloga da ljudi na selu ne bi živjeli istu kvalitetu obiteljsko života kao u gradu.
Što se tiče zdravlja i puno bolju. Ovo je još uvijek nezagađeno područje, s ekološkom proizvodnjom hrane, izvrsnim vinima i mnogim pješačkim stazama po općinskim brežuljcima. Za kvalitetan je život potrebna i moderna infrastruktura a Cestica je sve bliže kompletnom zaokruživanju cijele mreže. Spriječiti poplave krucijalna je stvar – naglasio je načelnik Korotaj.

Komentari