Podrška mladim obiteljima

Cestičanima isplaćena novčana pomoć od 1.000 kuna za svako novorođeno dijete

Objavljeno: 03.06.2016. 20:41

Zadnja izmjena: 03.06.2016. 20:42

Foto: FT

U Cestici je nakon konstituiranja nove općinske vlasti održan i prvi ovogodišnji prijem za roditelje s dodjelom novčane pomoći za novorođenu djecu.

Uz čestitke na prinovama u obitelji načelnik Mirko Korotaj je u svom pozdravnom govoru naglasio da je općinskim čelnicima “želja da mladi ostanu živjeti na ovom području“.

- Općina je osmislila nekoliko projekata kojima mladim obiteljima nastojimo pomoći u podizanju i školovanju djece, a osim  financijske pomoći od 1.000 kuna za svako novorođeno dijete Općina Cestica značajna sredstva ulaže i u ostale projekte koji prate mlade u njihovom razvoju i obrazovanju – naglasio je Korotaj.

Jedan od oblika pomoći mladim obiteljima ogleda se i kroz projekt sufinanciranja smještaja djece u dječjem vrtiću i to na način da Općina za prvo dijete u vrtiću podmiruje 550 kuna, za drugo taj iznos je 650 kuna, a za treće dijete u vrtiću iz općinskog proračuna podmiruju se svi troškovi.

- Općina Cestica će ove godine po prvi puta iz proračuna za sve učenike osnovne škole financirati nabavu svih  potrebnih radnih bilježnica, a pošto će Županija kroz razmjenu knjiga omogućiti nabavu školskih knjiga za sve učenike djeca s našeg područja od iduće školske godine imat će to sve besplatno – rekao je općinski načelnik.

Dodao je kako u obrazovanju mladih, nakon osnovne slijedi srednja škola.

- Nadamo se da država neće ukinuti sufinanciranje prijevoza učenika. Županija je ostala kod toga da će sufinancirati, država se nešto buni da ne može to sufinancirati pa ćemo vidjeti što se tu može učiniti – istaknuo je Korotaj.

Novost je da će se od slijedeće akademske godine, 2016./2017. iz proračuna Općine Cestica stipendije isplaćivati svim redovnim studentima, rekao je na kraju načelnik Mirko Korotaj, te pozvao prisutne da iznesu još kakav prijedlog koji ide za tim da se pomogne obiteljima u podizanju djece.

Inače, u  proteklom razdoblju rođeno je devetero djece, dvije djevojčice i sedam dječaka, a najstariji je Nik Rodeš, rođen 11. siječnja 2016. godine.

Komentari