Održana je provjera

SVE MORA FUNKCIONIRATI Cestički vatrogasci se skupili i provjerili ispravnost svoje opreme

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2018. 09:06

Zadnja izmjena: 18.10.2018. 09:33

Sjeverna obala rijeke Drave, nasuprot ribičke kućice u Velikom Lovrečanu bila je po deseti puta domaćin provjere ispravnosti rada vatrogasne opreme cestičkih vatrogasnih društava u kojoj su uz sva vozila i opremu sudjelovala i 42 vatrogasca.

Provjera je održana u nedjelju, a na njoj su sudjelovali, od mosta prema zapadu: DVD Babinec, DVD Gradišće, DVD Gornje Vratno, DVD Lovrečan Dubrava, DVD Križovljan Cestica i DVD Virje Križovljansko. Nakon održane provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup, a Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica i predsjednik Vijeća općine Cestica naglasio je da je zahvaljujući vrijednom radu vatrogasnih društava sva oprema spremna za korištenje kao i vatrogasne štrcaljke među kojima je najstarija proizvedena 1971. godine.

Provjeri rada vatrogasne oprema prisustvovao je i Branko Skok iz PGD-a Zavrč, a zahvalu članovima VZO Cestica na osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasaca za gašenje požara, i spašavanje ljudi i imovine kao i za brige o tehničkoj ispravnosti vozila i opreme izrekao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

 

Komentari