sufinanciran projekt

Četiri naše općine surađuju u europskom projektu, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 04.03.2022. 10:55

Zadnja izmjena: 04.03.2022. 10:55

Općine Gornji Kneginec, Ljubešćica, Bednja i Sveti Ilija zajedno prijavile EU projekt Izrade projektno-tehničke dokumentacije za digitalnu transformaciju i uvođenje sustavnih e-usluga za građane.

Cilj prijave je izrada projektno-tehničke dokumentacije kojom će se provesti dubinska analiza postojeće hardverske i softverske infrastrukture, definirati, pripremiti, standardizirati i operacionalizirati aktivnosti digitalne transformacije poslovanja općina te predvidjeti koje se e-usluge za građane mogu uvesti.

Za mještane ovih općina važan dio projektno-tehničke dokumentacije odnosni se na strategiju uspostavljanja potpunih e-usluga (pristupom putem službenih mrežnih stranica i mobilnih aplikacija) u nadležnosti općinske uprave (dječji vrtići, komunalno, e-groblja, e-prijave kvarova, prijave na natječaje i slično). Dodatni motiv projekta je ekološke naravi. Naime, provedbom digitalne tranzicije cilj je maksimalno provesti "poslovanje bez papira", čime se štedi kako na potrošnji papira, energiji tako i na pisačima i tonerima.

Procijenjeni ukupni iznos troškova potrebnih za provedbu navedenih aktivnosti projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije jest 832,8 tisuća kuna, od čega se očekuje 90 posto financiranje iz EU fondova, odnosno po javnom pozivu "Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije" u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Komentari