Cibalia-Varaždin: Dino Kresinger presudio prvu utakmicu

Objavljeno: 05.04.2011. 19:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Damir Glibusic / CROPIX

Nakon prve utakmice polufinala, nogometaši Cibalije će na uzvrat za dva tjedna u Varaždin s minimalnom prednošću, zahvaljujući bivšem Varteksovcu Dini Kresingeru, koji je bio jedini strijelac.

U svojem 11. polufinalu kupa, varaždinski prvoligaš namjerio se na vinkovačku Cibaliju. Dosad su s Vinkovčanima igrali čak četiri puta u kup ogledima, i svaki puta prošli, ali u posljednje vrijeme nisu bili pretjerano uspješni u Vinkovcima, gdje su čak četiri puta poraženi, posljednji puta u subotu kada je bilo "glatkih" 2:0 za momčad Stanka Mršića.

Kresinger donio prednost

Varaždinci su krenuli u susret, kao što je i najavio Samir Toplak, momčad je doživjela podosta izmjena. Na vrata se vratio Krklec, na desni bok Tkalčić, a novi igrači bili su i Glavica te Hojski. U počenih 11 nije bilo Drevena, Šimeka, Glavine i Vugrinca.

Nogometši Varaždina nogometaši nisu bili loši na početku susreta, gledali smo izjednačeno prvo poluvrijeme, ali bez previše uzbuđenja za oba vratara. A onda u 31. minuti jedna naizgleda bezopasna lopta Rugaševića slijeva odlazi u kazneni prostor. Tamo se odlično snašao bivši igrač Varteksa Dino Kresinger, izbacuje iz stroja i Sušca i Škvorca te preciznim udarcem svladava Krkleca.

Nakon pogotka igrači Samira Toplaka u nekoliko su navrata pokušavali ugroziti gol Matkovića, bilo je nekih situacija koje su «mirišale» na pogodak, no gledatelja na stadionu uz Bosut nisu ga ipak vidjeli. Na odmor su tako domaći otišli s minimalnom prednošću, a "šnajderi" s nadom u bolje drugo poluvrijeme.

I krenuli su bolje u nastavku, bez izmjena u sastavu. No to je i ostavljalo dosta prostora Vinkovčanima, a najbolju prigodu ima Mladen Bartolović, u 51. minuti, ali njegov udarac desno iskosa uspio je zaustaviti Krklec. Dvije minute kasnije s lijeve strane prijeti Kresinger, ali lopta odlazi pored gola.

Nije Varaždin igrao loše, ali im je nasuprot stajala odlična vinkovačka obrana, s Marijom Lučićem. Najbolje je u redovima Varaždina djelovala desna strana, gdje su raspoloženi bili Glavica i Tkalčić. U 68. minuti izvana je neugodno opalio Frane Vitaić, ali Krklec je još jednom na mjestu.

Aganović propustio prigodu utakmice

Prvu izmjenu Toplak je iskoristio u 73. minuti, uvođenjem Glavine umjesto Hojskog, a samo minutu kasnije snažan udarac Glavice Matković brani. A onda u 75. minuti i najbolja prigoda utakmice, gdje u polukontri Aganović pronalazi Glavicu, koji vraća loptu natrag do Aganovića, ali mu lopta ipak bježi, kada se samo očekivao udarac.

Kako je utakmica odmicala kraju, Varaždinci su djelovali sve bolje, a Varaždinci mogu žaliti za 84. minutom, kada je Dudić krenuo sam prema golu domaćih, ali suci su procijenili da se radilo o zaleđu.

Do samog kraja susreta mreže se nisu tresle, tako da će Cibalija za dva tjedna u Varaždinu imati prigodu braniti prednost iz ovog susreta. Unatoč tome, sve je i dalje otvoreno. Prvi susret pokazao je naime da oba sastava s pravom mogu i dalje računati na prolaz.


Cibalia – Varaždin (1:0)

Vinkovci, stadion uz Bosut. Gledatelja: 1500. Suci: Pristovnik, Krmar, Vukušić (svi Zagreb)

Strijelci: 1:0 Kresinger (31)

Cibalia (4-3-2-1) Matković - Kvesić, Lučić, Duvnjak, Rugašević – Vitaić (od 82. Šimunac), Jurić, Čuljak – Bartolović (od 87. Parmaković), Prgomet (od 64. Mazalović) – Kresinger. Trener: Stanko Mršić.

Varaždin (4-2-3-1) Krklec – Tkalčić, Sušac, D. Škvorc, Kvesić – Šafarić, Punčec – Glavica (od 84. Dudić), Hojski (od 73. Glavina), Aganović (od 90. Šimek) – F. Škvorc. Trener: Samir Toplak.


Komentari