budući olimpijci

CILJ JE TOKIO 2020. Novomarofski bickilistički klub o svojim ambicijama na primanju kod župana

Objavljeno: 10.02.2017. 11:01

Zadnja izmjena: 10.02.2017. 11:06

Foto: Željko Porobija

Novi Marof ima ekipu koja realno može očekivati odlazak na sljedeću Olimpijadu u Tokio 2020. godine! Danas je skupina mladih entuzijasta iz kluba Maraton Kreidler na primanju kod župana Štromara govorila o svojim velikim uspjesima ali i o svojim ambicioznim planovima.

A ti planovi nisu nimalo nerealni - jer je nedavno osvajanje čak 8 medalja, od čega 6 zlatnih, na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu pokazalo da ovi mladi natjecatelji imaju pred sobom veliku sportsku budućnost.

'Još malo do norme'

 A do norme za olimpijske igre treba im da 3 člana kluba budu među prvih 100. Mladi Josip Meštrić to je već ostvario i 60. je na svjetskoj listi juniora, a ove godine očekuje i ulazak među prvih 15. Njegov brat Matija Meštrić trenutačno je 330. na listi, ali ima vrlo realne izglede da ove godine uđe među prvih 100. Napokon, on je na već spomenutom prvenstvu osvojio prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Očekuje se i da netko iz uzrasta do 17 godina bude također među prvih 100 - i to bi lako mogla biti Laura Horvat. I tako bi Novi Marof mogao dobiti svoju prvu olimpijsku momčad u povijesti. A sudeći po entuzijazmu ovih mladih ljudi i ostvarenim rezultatima - samo nebo je granica.

Znanje i entuzijazam

Iza ovog uspjeha stoje dvije glavne sastavnice - izvrsno znanje trenera Branimira Štimca, doktora znanosti i iskusnog biciklista te velika požrtvovanost natjecatelja, ali i njihovih roditelja koji najvećim dijelom sudjeluju u financiranju. Jedino su bicikle ipak morali dobiti od sponzora čije ime i nose - a radi se o "pilama" vrijednim oko 5000 eura svaka. Jer se ciklokros utrke odvijaju u najtežim uvjetima i bicikli moraju biti vrhunski.

Svi ovi mladići i djevojke istodobno pohađaju škole i marljivo treniraju, budući da biciklizam rijetko kome osigura kruh. Neki od njih već pomalo i zarađuju svojim radom - i uspiju sve stići. 

- Bez obrazovanja nema uspjeha, pa ni u sportu. - napomenuo je župan Štromar, dijeleći prigodne poklone, ali i dobivši od Timoteja Kocena vino u čijem je stvaranju ovaj mladi sportaš iz Štrigove osobno i sudjelovao.

Komentari