Čistka u HSLS-U: Iz stranke izbačeni Kozina i Lučić

Objavljeno: 05.02.2011. 10:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: tportal.hr

Sedam članova HSLS-a i vijećnika Gradskog vijeća grada Varaždina isključeno je iz stranke zbog glasanja mimo dogovora u stranci.

Statutarna komisija HSLS-a Varaždinske županije donijela je odluku o isključenju iz stranke sedam članova varaždinskog Gradskog vijeća, piše tportal.hr.

Riječ je o Goranu Kozini, predsjedniku kluba HSLS-a u varaždinskom gradskom vijeću i direktoru Veleučilišta u Varaždinu, potpredsjedniku Gradskog vijeća Nini Lučiću te petorici gradskih vijećnika: Iris Lambreščak, Igoru Vovku, Draženu Kolaku, Jesenki Lazić te Darko Novosel.

'Statutarna komisija utvrdila je da su navedeni članovi kao vijećnici Gradskog vijeća Grada Varaždina djelovali i glasovali suprotno jednoglasno donesenih stavova Izvršnog odbora Gradskog ogranka HSLS-a Grada Varaždina, te time teško povrijedili člansku obvezu, odluku nadležnog tijela i dužnosnika, čime su svojim djelovanjem nanijeli štetu Gradskom ogranku HSLS-a Grada Varaždina i HSLS-a u cjelini, stoji u obrazloženju odluke o isključivanju iz stranke.

Do isključenja je došlo nakon siječanjske sjednice varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj su donijete dvije važne odluke.

Naime, glasovalo se o tome da Grad Varaždin preda Tehnološkom parku u vlasništvo zgradu u kojoj se sada nalazi, ali pod uvjetom da Tehnološki park iz fondova EU dobije sredstva za gradnju nove zgrade. Iako je samo nekoliko dana prije sjednice predsjednik varaždinskih liberala Miljenko Ernoić isticao da HSLS nije u mogućnosti podržati takvu odluku jer nema jasnih obrazloženja, odluka je ipak izglasana zahvaljujući dobrom dijelu liberala.

Isto tako upravo zahvaljujući sedmorici donedavnih članova HSLS-a prošla je odluka o drugoj fazi POS gradnje u Ulici V.Novaka, koju zagovara varaždinski gradonačelnik, iako to nije bilo po volji novog čelništva varaždinskih liberala.

Foto: tportal.hr

Komentari