razmirice lovaca i mještana

Brezničanin optužio lovce da su pucnjavom uznemirili djecu i mještane - evo kako lovci odgovaraju na prozivke

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.11.2017. 17:13

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 17:19

Kako nam je jučer dojavio čitatelj koji je htio ostati anoniman, u nedjelju je u mjestu Korši u Breznici došlo do verbalnih razmirica između lokalnog stanovištva i lovaca LD Vidra koji su se prema njegovim riječima u potjeri za divljači približili na svega desetak metara do kuća i pucnjavom uznemirili mještane.

Kako kaže, ništa se nikome nije dogodilo, ali je mještane jako uznemirila pucnjava, pogotovo djecu koja su se igrala vani.

- U Zakonu o lovstvu stoji kako se lovci ne smiju približiti kućama na udaljenosti manjoj od 300 metara, ali je bezveze što si lovci dozvoljavaju takve situacije pogotovo nakon svih nemilih događaja koji su se dogodili u zadnje vrijeme - govori nam čitatelj i dodaje kako su mu lovci na njegova upozorenja uzvratili kako bi bilo bolje da si ''osigura stakla na kući''. 

Nakon dojave čitatelja, kontaktirali smo i predsjednika LD Vidra Stjepana Bergleza koji nam je rekao kako oni poštuju Zakon o lovu te kako je istina da ne smiju loviti na udaljenosti manjoj od 300 m od kuća. 

- Naši lovci u tom dijelu naselja nisu pucali niti su uznemiravali građane niti su puške bile napunjene. Oni su samo tim putem prolazili do rubnog dijela na kojem se smije loviti - rekao nam je predsjednik i dodao kako njemu nije poznata činjenica da je došlo do nekakvih verbalnih razmirica.

 

 

 

 

Komentari