akcija protiv tuče

Čitatelju iz Grede od tuče uništeni usjevi pa se pita je li Radarski centar jučer "zakazao" - evo što kaže izvještaj

Objavljeno: 16.08.2016. 11:53

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 12:14

Foto: Ilustracija

Već smo pisali o posljedicama koje je jučerašnje nevrijeme za sobom ostavilo, a dobili smo i mnoge fotografije čitatelja koje nam to i dokazuju. Tako smo primili i mail čitatelja iz Grede, koji se požalio na to da mu je jučerašnja tuča uništila svo uzgojeno povrće, a da mu se to dogodilo već sedmi put za redom. Također, tvrdi kako jučer nisu bile ispaljene rakete protiv tuče.

Kako bismo ispitali situaciju, kontaktirali smo Radarski centar Varaždin. Prema izvještaju Radarskog centra, jedna lansirna postaja bila je sa sugradicom, pet lansirnih postaja s tučom i jedna sa štetom.

 Iz Radarskog centra su nam kazali kako su rakete ispaljene i to njih 44 D-6B te 6 PP8 raketa. 

- Za Gredu nemamo konkretne podatke, ali tuča je padala u Maruševcu, Brezju Varaždinskom, Beretincu, Kaštelancu, Sv. Petru Ludbreškom, a u Dubrava bregu je pala sugradica, odakle je i javljeno da je nastala šteta na vinogradima - objašnjavaju iz Radarskog centra.

Prema izvještaju Radarskog centra, jučer je radilo 58 lansirnih postaja. Sveukupno su r adile 232 sata i potrošile 246 litara otopine. Akcija raketama trajala je od 17.26 sati do 18.16 sati.

 

 

Komentari