aktivni i zdravi

CITYWALK Varaždinske osnovne škole aktivnostima promoviraju važnosti hodanja, bicikliranja i zdravog načina života

Objavljeno: 19.11.2018. 19:59

Zadnja izmjena: 19.11.2018. 20:11

Tijekom školskih godina 2017./2018. i 2018./2019., Grad Varaždin je, u koordinaciji sa 7 osnovnih škola u Varaždinu, organizirao događaje mobilnosti za učenike, školsko osoblje, roditelje i druge sudionike. Tako je svaka od varaždinskih osnovnih škola predložila i provela svoje aktivnosti, a sve je to objedinjeno u projektu Citywalk. 

Citywalk projekt je tako održavao različite događaje u svakoj školi, što je doprinijelo podizanju svijesti među dionicima i educiralo ih o važnosti hodanja, bicikliranja i zdravog načina života. Posebno se naglašavala važnost hodanja koje čovjeku pruža puno više nego što smo svjesni na prvi pogled: hodanjem vježbamo, postižemo bolje stanje uma i podižemo emocionalno stanje, imamo priliku uživati u direktnom kontaktu s prirodom, interaktivni smo u odnosu s drugima. Naposljetku, hodanje je prihvatljivo za okoliš i socijalno uključivo. 

Projekt Citywalk financira se iz programa Europske unije - Interreg Danube Transnational Programme. U programu sudjeluje 17 partnera iz 13 gradova podunavskih zemalja, a osnovni cilj programa je daljnje poboljšanje ključnih uvjeta pješačenja kao sredstva urbane mobilnosti. 

Komentari