STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Član varaždinskog STK Starr nalazi se u Wuhanu - središtu epidemije korona virusom

Objavljeno: 09.02.2020. 09:54

Zadnja izmjena: 09.02.2020. 10:09

Igrač STK Starr Zeng Jia nalazi se u Wuhanu, gdje inače živi, u stanu je s obitelji i izlazi samo kada je to neophodno, poručuju iz varaždinskog kluba. On je jedini sportaš koji je igrao u Hrvatskoj, a nalazi se u središtu epidemije novog korona virusa.

Vrhunski stolnotenisač, igrač i trener  u Hrvatsku je došao najprije u Zadar gdje je igrao i živio tri godine, zatim u zagrebački STK Dr. Časl gdje je proveo šest godina i bio dva puta prvak Hrvatske i jedanput prvak Europske Superlige, te je od 2016. godine u STK Starr, s kojim je osvojio naslov prvaka Hrvatske 2018. godine.

Predsjednik STK Starr Ronald Ređep podsjeća da je Varaždin grad prijatelj kineskog grada Wuhana iz kojeg je Zeng Jia.

- Kako je Wuhan ovih dana pogođen velikim problemima, ovim putem u svoje ime i ime kluba dajem im podršku i žeim im da se situacija što prije popravi, a Zengu želim sve najbolje. Zeng je igrajući za STK Starr ostvario vrhunske sportske rezultate u Hrvatskoj i Europi prepoznate i kod sponzora kluba. Wuhan stay strong!, poručuje Ređep.

Zeng u posljednje dvije sezone nije nastupao za STK Starr zbog ozljede, a zatim i zbog poslovnih obveza. Međutim, ponovo je iskazao spremnost da se vrati sportu i u STK Starr, i kao igrač i kao trener ali ga je realizaciji tog plana omela epidemija korona virusa.

Komentari