pripreme za svjetsko natjecanje

Članice Plesnog kluba Ivančica su na velikom natjecanju u Zagrebu ostvarile vrhunske rezultate

Objavljeno: 06.03.2017. 13:12

Zadnja izmjena: 06.03.2017. 13:13

Foto: Plesni klub Ivančica

Na nedavno održanom velikom plesnom natjecanju u Zagrebu pod nazivom ESDU DanceStar Croatia 2017 sudjelovalo je 1700 plesača s više od 400 plesnih točaka, a jedan od klubova koji se natjecao  bio je i ivanečki Plesni klub 'Ivančica'.

Na ovom kvalifikacijskom turniru koji je ujedno i dio najveće međunarodne plesne turneje  - DanceStar Worl Tour 2017, su se osim hrvatskih klubova, natjecali i klubovi iz BIH, Slovenije i Austrije.

Svi natjecatelji koji se kvalificiraju za Finale raspoređuju se u A Ligu (Top klasa) ili B Ligu (Standard) – ovisno o kvaliteti njihova nastupa i bodovima koje su osvojili tijekom sudjelovanja na DanceStar kvalifikacijskim natjecanjima.

Plesni klub Ivančica je sudjelovao s 11 točaka u različitim kategorijama i dobnim skupinama te osvojio vrhunske rezultate.

Naime, u kategoriji senior jazz par Marina Cujzek i Martina Osmanović su osvojile drugo mjesto i plasirale se na  svjetsko prvenstvo u B ligi. U open formaciji 'minići', Plesni klub Ivančica se također plasirao na svjetsko prvenstvo u B ligi, a osvojio je i 3. mjesto na natjecanju.

U kategoriji junior jazz par i kadeti jazz formacija osvojili su 3.mjesto, dok su u kategoriji senior open grupa i u senior lyrical solo osvojile 4. mejsto, ali i plasman na svjetsko prvenstvo u A ligi.

Plesni klub Ivančica je ostvario vrhunske rezultate i u kategoriji junior jazz par, potom kadeti jazz formacija, kadeti open par, junior lyrical trio, junior jazz formacija, junior lyrical par i junior open grupa u kojoj su također ostvarili plasman na svjetsko prvenstvo u B ligi.

Ostvareni rezultati su veliko postignuće i prilika za Plesni klub 'Ivančica' da bude dio tima reprezentacije Hrvatske na DanceStar Finalu – World Dance Masters u Poreču koji će ove godine održati od 24. do 28. svibnja.

Komentari