"sudjelovanje žena na tržištu"

Članice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova na konferenciji u okviru predsjedanja EU

Objavljeno: 31.01.2020. 11:48

Zadnja izmjena: 31.01.2020. 11:48

U kontekstu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u Zagrebu se održava konferencija na temu korisnog  ‘Sudjelovanje žena na tržištu rada - dobrobit za društvo’.

Konferenciju je kao jedno od službenih događanja u okviru predsjedanja Vijećem Europske unije organizirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, a jedan od ciljeva i prioriteta hrvatskog predsjedanja jest doprinijeti povećanju sudjelovanja žena na tržištu rada.

Pritom je naglasak na aktivnostima kojima je cilj istražiti povezanost radne neaktivnosti žena i prepreka s kojima se žene suočavaju kod mogućeg ulaska, vraćanja ili odustajanja od tržišta rada. Hrvatsko predsjedništvo u suradnji s drugim dionicima analizirat će navedene prepreke i predložiti moguća rješenja.

Konferenciji u ime Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije prisustvuju predsjednica Povjerenstva Vlasta Cindrić i Violeta Vidaček Hainš. Tijekom izlaganja i panel diskusija raspravljalo se o preprekama za ravnopravno sudjelovanje žena na tržištu rada i mjerama za ublažavanje njihova učinka na razini EU. 

Komentari