IZLOŽBA AKTIVNOSTI LAG-A

Članovi LAG-a Sjeverozapad predstavljaju svoje proizvode na Špancirfestu

Objavljeno: 23.08.2021. 15:11

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 15:11

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad i ove je godine svojim članovima omogućila besplatnu promociju na Špancirfestu.

Članovi LAG-a predstavljaju posjetiteljima Špancirfesta lokalne poljoprivredne proizvode i predmete tradicijskog rukotvorstva, i to u dvije izložbene kućice na Franjevačkom trgu, kraj ulaza u zgradu Varaždinske županije.

- Ovom promocijom naših članova na festivalu želimo predstaviti aktivnosti naše lokalne akcijske grupe, koja je jedna od pet najuspješnijih LAG-ova u našoj zemlji. LAG Sjeverozapad je primjerice, dodijelio čak 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razvoj na ruralnom području naše lokalne akcijske grupe, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača. Ovo je prigoda da posjetiteljima predstavimo proizvode naših članova, promoviramo domaću poljoprivrednu proizvodnju i njen značaj za održiv razvoj zajednice te da predstavimo naše tradicijske proizvode - rekao je na predstavljanju LAG-a Sjeverozapad njegov predsjednik Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Na predstavljanju aktivnosti LAG-a Sjeverozapad posebno je istaknut doprinos ove lokalne akcijske grupe razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na području 14 općina i gradova članova LAG-a Sjeverozapad. U dvije izložbene kućice na Franjevačkom trgu predstavljeni su predmeti tradicijskog rukotvorstva, a posebno lepoglavska čipka, te Međunarodni festival lepoglavske čipke, koji će biti organiziran u Lepoglavi od 10. do 12. rujna.

Komentari