why not bees?

Članovi Ludbreške udruge LUMEN sudjelovali na međunarodnoj razmjeni mladih u Poljskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.08.2017. 19:16

Zadnja izmjena: 08.08.2017. 19:23

U sklopu programa Europske Unije Eramus+, petero mladih iz Ludbrega  sudjelovalo na međunarodnoj razmjeni mladih „Why Not Bees ?“ u Poljskoj. Nositelj projekta je Ogólnopolskie Stowarzyszenie Anglistów „English Teaching“ u prijevodu Savez Anglista Poljske – Učenje Engleskog, a jedan od tri partnera bila je i Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN).

Glavna tema ove razmjene mladih je bila zaštita pčela i okoliša. Mladi su učili o životu pčela i raspravljali o najvažnijim ekološkim problemima i rizicima koji ugrožavaju pčele u njihovim zemljama kao i u cijeloj Europi. Sudionici su naučili kako djelovanje ljudi može utjecati na poboljšavanje trenutačnog stanja flore i faune.

Kao rezultat projekta sudionici su imali prilike sagraditi košnice za pčele, obaviti pregled i čišćenje košnica, vrcati med, izdvojiti propolis i matičnu mlijeć a uz to su proveli i niz edukativnih interaktivnih radionica s ciljem poticanja ekološke odgovornosti prema drugim organizmima važnim za ekosustav i ljudsku zajednicu.  Uz to posjet volontera iz Kolumbije, Tajlanda, Turske i Indije pružio je pravi multikulturalni događaj na kojem su različite kulture iskušale tradicionalne kulinarske recepte.

Komentari