međimurska županija

Članovi Odbora za obranu posjetili prelošku tvrtku Šestan-Busch

Objavljeno: 08.11.2021. 18:27

Zadnja izmjena: 08.11.2021. 18:38

Članovi Odbora za obranu Hrvatskog sabora posjetili su tvrtku Šestan-Busch d.o.o. u Prelogu koja proizvodi proizvode za osobnu zaštitu, a primarno proizvodnjom zaštitnih kaciga.

Članovi predvođeni predsjednikom Frankom Vidovićem te Antom Deurom potpredsjednikom odbora, predsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikšom Vukasom i voditeljem Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Antom Bačićem tom su prilikom obišli tvrtku.

U pratnji članova odbora bilo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Prilikom posjete, direktor Alojzije Šestan upoznao je goste s radom tvrtke te je istaknuo da su u više od 20 godina postali jedan od najjačih brendova hrvatske vojne industrije. Njihov najprepoznatljiviji proizvod je kaciga, a do 2020. godine isporučili su preko 2.5 milijuna zaštitnih kaciga u više od 70 zemalja svijeta.

Šestan-Busch danas predstavlja ime kojem je preko 2.5 milijuna korisnika iz vojske, policije, civilne zaštite i ostalih sigurnosnih službi poklonilo povjerenje da im štiti zdravlje i život. Njihovu zaštitnu opremu nose hrvatski vojnici i policajci, a nose ih i pripadnici njemačkih, čeških, mađarskih, pa i oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Azerbajdžana, Čilea, Kolumbije…

Komentari