održan u mađarskoj

Članovi Orijentacijskog kluba Varaždin sudjelovali u edukacijskom zimskom trening kampu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.01.2018. 08:45

Zadnja izmjena: 22.01.2018. 08:49

Petnaest članova Orijentacijskog kluba Varaždin po prvi puta je sudjelovalo u edukacijskom zimskom trening kampu iz orijentacije za mlade (CBC-ORIENT WINTER TRAINING CAMP FOR YOUTH TEAM).

Kamp je organiziran u sklopu međunarodnog projekta „Cross-border co-operation in Orienteering“, a organizatori su mađarski orijentacijski klub „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány, Pécs i hrvatski Orijentacijski klub „Sova“ iz Šećerane.

Zimski orijentacijski kamp za mlade organiziran je od 19.1. do 21.1. 2018. u Mađarskom gradu Orfű. U kampu je sudjelovalo oko 50 djece razne dobi od 10 do 18 godina. Organizatori su pripremili pet različitih treninga i unatoč povremenoj kiši i blatnom terenu, mladi orijentacisti su sve zadane zadatke uspješno odradili.

Ovaj međunarodni projekt sastoji se od niza natjecanja i trening kampova koji se naizmjenično odvijaju u Mađarskoj i Hrvatskoj.  Zahvaljujući uspješnoj suradnji između klubova OK „Sova“ i OK „Varaždin“, mladi orijentacisti  iz Varaždina dobili su mogućnost sudjelovanja u ovom međunarodnom projektu. Projekt još traje dvije godine i  izvrsno je mjesto gdje mladi mogu učiti orijentacijske vještine od najboljih trenera i reprezentativaca iz obje zemlje.

Komentari