općina bednja

Članovi Udruge branitelja Općine Bednja posjetili Pakrac i Lipik

Objavljeno: 16.12.2021. 19:51

Zadnja izmjena: 16.12.2021. 19:52

Na 30. obljetnicu početka ratnih sukoba, članovi Udruge branitelja Općine Bednja posjetili su Pakrac i Lipik, kako bi se zajedno prisjetili ratnih dana te odali počast svojim poginulim suborcima.

U Lipiku su ih dočekali gradonačelnik Vinko Kasana i i predstavnik udruge HVIDRA-e koji su zajedno s njima položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

- Prisjetili smo se 1991. godine kad smo ovdje branili Hrvatsku. Sjećanja su još uvijek živa, kao i ponos što smo, unatoč brojnim žrtvama, uspjeli u onome za što smo se svi zajedno borili, a to je obraniti našu domovinu, kako bi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj – rekao je tajnik Udruge, Dražen Turibaka.

U organizaciji obilaska Pakracu i Lipiku pomogao jei Mirko Druško koji je, kao jedan od zapovjednika ivanečke bojne 104. brigade, kod spomen-obilježja govorio o ulozi bednjanskih branitelja na pakračko-lipičkom ratištu, a članovi Udruge posjetili su i Daruvarske Toplice u kojima su za njih bili organizirani ručak i rekreacija.

Apliciranje na natječaj

Udruga je nedavno aplicirala na jedan od natječaja Ministarstva branitelja te je dobila sredstva za obilježavanje obljetnica vezanih uz Domovinski rat, kao i za sportsku opremu svojih članova. - Moram izraziti veliku zahvalnost Općini Bednja i našem načelniku Damiru Poljaku na pomoći u pisanju programa za apliciranje na natječaj, ali i za svesrdnu pomoć koju nam kontinuirano pružaju u našem radu – naglasio je Turibaka.

Komentari