odavanje počasti

Članovi Udruge dragovoljaca Gornjeg Kneginca u posjetu Lipiku

Objavljeno: 01.02.2017. 19:14

Zadnja izmjena: 01.02.2017. 19:14

Foto: Općina Gornji Kneginec

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Gornjeg Kneginca proteklog je tjedna posjetila bivšu bojišnicu na pakračko-lipičkom području, te obišla značajne točke ratnih djelovanja uz pomoć Vladimira Leskovara, jednog od ratnih zapovjednika i aktivnog sudionika u ratnim operacijama na tom području.

Branitelji i mještani Općine Gornji Kneginec poveli su sa sobom djecu i supruge, kojima se nastojao prikazati bar djelić onoga što se tamo događalo 1991.godine, godine koja je bila odlučujuća u obrani Domovine i koja je prethodila međunarodnom priznanju 15. veljače 1992. godine.

Tom prilikom obišli su mjesta pogibije svih pripadnika 104.brigade na Zukvi, Gavrinici, Lipiku, Kukunjevcu i mjesta pogibije pakračkih branitelja u Šeovici, bjelovarskih i virovitičkih branitelja uz požešku cestu na ulazu u Kusonje uz obalu rječice Pakre, i kotu 225 gdje je stradao policijski pripadnik iz Pakraca.

Domaćin je bio gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, te je nakon polaganja vijenaca u Lipiku i razgledavanja spomen sobe, pozvao sve sudionike na ugodno druženje u selo Gaj. 

Komentari