završio trening 'eu goes wisely'

Članovi udruge 'Mladi za Marof' zajedno sa stranim gostima učili o društvenom poduzetništvu

Objavljeno: 14.12.2016. 08:29

Foto: Udruga Mladi za Marof

Protekli tjedan udruga Mladi za Marof bila je domaćin međunarodnom osposobljavanju za osobe koje rade s mladima pod nazivom 'EU goes with innovative social entrepreneurship led by youth (EU goes WISELY).

Udruga je tako u razdoblju od 3. do 11. prosinca organizirala razne sadržaje, članovi su puno radili, učili o društvenom poduzetništvu, ali i družili se s 30 stranaca iz desetak zemalja.

Sudionici međunarodnog osposobljavanja su na radionicama koje su bile temeljene na neformalnom učenju razvili razne poduzetničke vještine i dobili novi uvid u sferu društvenog poduzetništva, novoj grani poduzetništva o kojoj se u Hrvatskoj još ne zna mnogo. 

Tokom tjedna sudionici projekta su posjetili Lepoglavu i Čakovec gdje su mnogo saznali od najiskusnijih društvenih poduzetnika ovog područja. 

Jedan od ciljeva Erasmus+ programa je i interkulturalno učenje te su tako i u večernjim satima bili organizirani javni događaji, prezentacije, karaoke i pub quiz, gdje su osim sudionika i svi novomarofčani imali priliku upoznati kulturu i tradiciiju svih zemalja sudionika. 

 

Komentari